Veelgestelde vragen

VRAGEN OVER ONZE PRODUCTEN

Wat is kefir precies?
Kefir is een product dat ontstaat tijdens de fermentatie van suikers (o.a. lactose in melk) waarbij melkzuur, een kleine hoeveelheid alcohol en koolzuurgas ontstaat. Het product, zowel melkkefir als waterkefir, is laag in calorieën en bevat veel gezonde voedingstoffen zoals calcium, magnesium, ijzer en vitamines. Kefir wordt als natuurlijke probiotica gezien. Regelmatige consumptie van water- of melkkefir biedt dan ook tal van gezondheidsvoordelen.
Wat is het verschil tussen waterkefir en melkkefir?
Hoewel zowel waterkefir als melkkefir het resultaat is van een fermentatieproces, zitten er duidelijke verschillen in de textuur, smaak en bereiding van deze twee soorten kefir. Zoals de naam het eigenlijk al zegt, is het voornaamste bestandsdeel van waterkefir water. Het voornaamste bestandsdeel van melkkefir is, zoals u waarschijnlijk al aan ziet komen, melk. Daar waar waterkefir is heerlijke frisse (licht zure) vloeibare drank is, kan de textuur van melkkefir het best worden vergeleken met volle yoghurt. In zowel waterkefir als melkkefir zitten enorm vele verschillende gezonde bacteriestammen. Daarom maakt het in principe niet uit welke soort kefir u drinkt.
Wat is het voordeel van jullie starterspakketten?
Om waterkefir of melkkefir te kunnen maken, heb je een aantal benodigdheden nodig die hier speciaal voor zijn gemaakt. Vaak is het lastig om deze benodigdheden in een normale winkel, zodat de Blokker, te kopen. Door één van onze starterspakketten aan te schaffen, kun je direct aan de slag met het maken van waterkefir of melkkefir. De exacte inhoud verschilt per pakket, maar u krijgt in ieder geval altijd de kefirkorrels geleverd in uw starterspakketten.

VRAGEN OVER UW BESTELLING

Wat is de levertijd van mijn bestelling?
Wij streven ernaar uw bestelling binnen 3-4 werkdagen naar u te verzenden. Om te voorkomen dat uw bestelling met (levende) kefirculturen lang in het postsorteercentrum ligt, verzenden wij enkel op zondagen.
Kan ik mijn bestelling volgen?
Om de verzendkosten voor u zo laag mogelijk te houden, kunt u de producten die via briefpost (standaard verzendmethode) niet volgen. Als u ervoor heeft gekozen om uw bestelling als pakketpost te ontvangen, of op het moment dat uw bestelling uitsluitend als pakketpost kan worden verstuurd, ontvangt u van ons een track & trace code waarmee u uw bestelling kunt volgen.
Kan ik mijn bestelling ook bij jullie ophalen?
Het is helaas niet mogelijk om uw bestelling bij ons op te halen. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling zo snel mogelijk naar u wordt verstuurd.
Kan ik de bestelde producten retour sturen?
U kunt uw bestelling binnen 14 dagen na ontvangst naar ons retourneren. Sommige van de producten uit onze website, waaronder de kefirkorrels, zijn na retouronvangst niet meer verkoopbaar. Daarom kunt u dergelijke producten helaas niet retourneren.

NOG GEEN ANTWOORD OP UW VRAAG GEVONDEN?

Live Chat
Chat direct met één van onze specialisten om snel antwoord te krijgen op korte vragen.
E-mail ons
Je kunt ons 24 uur per dag een e-mail sturen! We doen er alles aan om je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden.
X