Home
Home

ALLE BENODIGDHEDEN OM ZELF GEZONDE KEFIR TE MAKEN

Het is gemakkelijk om zelf gezonde waterkefir of melkkefir te maken. In principe heeft u voor het maken van kefir slechts enkele benodigdheden nodig. U kunt zowel waterkefir als melkkefir met gedroogde kefirkorrels en levende kefirculturen maken. U hoeft de kefirculturen slechts eenmalig in een kleine hoeveelheid aan te schaffen, want ze zullen na verloop van tijd namelijk verder groeien. Daarnaast heeft u voor het maken van kefir een goede weckpot, plastic zeefje, trechter en glazen drinkfles nodig. In onze webshop kunt u alle benodigdheden voor het maken van waterkefir of melkkefir los aanschaffen, maar u kunt er ook voor kiezen om direct aan de slag te gaan met één van de starterspakketten.

ONZE HUIDIGE AANBIEDINGEN

NIEUWE PRODUCTEN IN ONZE WINKEL

Zelf waterkefir maken?
Bekijk onze
videohandleiding!

BEKIJK MEER VIDEO’s

WAT IS KEFIR PRECIES?

Hoewel de oorsprong van kefir al enkele eeuwen teruggaat, is deze drank pas sinds een aantal jaren in opkomst in Westerse landen. Wanneer we het hebben over kefir, dan maken we onderscheid tussen ‘waterkefir’ en ‘melkkefir’. Niet alleen is de smaak van deze twee drankjes compleet verschillend, ook is de bereiding ervan volledig anders. Doordat zowel waterkefir als melkkefir enorm veel gezonde gisten en bacteriën bevat, wordt het vaak gedronken voor de probiotische werking.

Wat is waterkefir?

Zoals de naam eigenlijk al zegt, is het voornaamste bestandsdeel van waterkefir (kraan)water. Aan het kraanwater worden zogenoemde ‘waterkefir culturen’, suiker en vruchten toegevoegd, waarna het drankje begint te fermenteren. Het resultaat na een fermentatieproces van ongeveer 48 uur is een heerlijke frisse drank met een licht sprankelende, zure ondertoon. Vaak wordt de smaak van waterkefir vergeleken met alcoholvrij bier, zoals Radler. In principe komen de gezondheidsvoordelen van waterkefir grotendeels overeen met die van melkkefir. In de waterkefir culturen zitten namelijk vergelijkbare gisten (bijvoorbeeld Kluyveromyces marxianus en Saccharomyces unisporus) en bacteriën (onder andere Lactobacillus kefiri). Gezien de gezonde samenstelling van gisten en bacteriën en bijbehorende gezondheidsvoordelen, wordt waterkefir vaak gedronken als natuurlijke probiotica.

Wat is melkkefir?

Daar waar het voornaamste bestandsdeel van waterkefir (kraan)water is, is het belangrijkste ingrediënt van melkkefir volle of rauwe melk. Net als bij waterkefir, worden er aan de melk zogenoemde ‘melkkefir culturen’ toegevoegd, waarna de drank begint te fermenteren. In principe hoeft melkkefir maar 24 uur te fermenteren, maar het is geen enkel probleem het wat langer te laten fermenteren (tot maximaal 48 uur). Het resultaat na ongeveer 24 uur is een heerlijke frisse (licht zure) zuiveldrank, wat qua textuur het meest overeenkomt met volle yoghurt. Hoewel vaak wordt gedacht dat melkkefir een stuk gezonder is dan waterkefir, komen de bacteriën en gisten uit beide dranken sterk met elkaar overeen. Doordat de bacteriën en gisten in deze drank een groot aantal gezondheidsvoordelen bieden, wordt melkkefir vaak (dagelijks) gedronken als probiotica.

Het verschil tussen zelfgemaakte kefir en kefir uit de supermarkt

Tegenwoordig kun je kefir, zowel waterkefir als melkkefir, in menig supermarkt en natuurvoedingswinkel vinden. Toch kun je de kefir uit de supermarkt met geen mogelijkheid vergelijken met zelfgemaakte kefir. De verschillen tussen zelfgemaakte kefir en kefir die u in de supermarkt kunt kopen zijn gigantisch. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat géén van de kefirproducten die in de supermarkt worden verkocht met echte kefirculturen zijn gefermenteerd. Deze producten bieden daardoor niet de probiotische werking en overige gezondheidsvoordelen zoals we die van zelfgemaakte kefir kennen. In principe zouden de producten in de supermarkt niet de naam ‘kefir’ mogen dragen. Aangezien kefir nog geen beschermde productnaam is, mogen producenten deze producten echter nog steeds aanbieden aan de consument. Niet alleen is het zelf maken van waterkefir en melkkefir een stuk goedkoper, ook zijn de zelfgemaakte dranken een stuk lekkerder en gezonder!

Home
Home

ALLESVOORKEFIR.NL: GROOTSTE ASSORTIMENT IN KEFIRBENODIGDHEDEN

In onze webwinkel vindt u alles om direct zelf aan te slag te kunnen met het maken van heerlijke gezonde waterkefir of melkkefir. Niet alleen heeft Allesvoorkefir.nl het grootste assortiment van benodigde producten voor het maken van waterkefir en melkkefir, ook geven wij op onze website uitgebreide informatie over het maken van kefir en de mogelijke toepassingen en gezondheidsvoordelen van kefirdrank.

Kefirculturen kopen voor waterkefir en melkkefir

Het belangrijkste bestandsdeel van kefir zijn de levende waterkefirkorrels of melkkefirkorrels. Om te kunnen starten met het maken van waterkefir en melkkefir heeft u een starthoeveelheid van deze korrels nodig. In onze webshop kunt u gezonde kefirkorrels kopen die op een verantwoorde en gezonde manier zijn gekweekt. Aangezien onze kefirkorrels bij u gemiddeld zo’n 30% tot 50% per 48 uur in volume zullen groeien, is het prima om met een lage hoeveelheid korrels (bijvoorbeeld 5 gram, 10 gram of 20 gram) te starten. Als u graag binnen korte tijd al een aardige hoeveelheid waterkefir wilt hebben, dan adviseren wij u om in ieder geval 20 gram levende kefirculturen of 10 gram gedroogde kefirkorrels te kopen. Voor het maken van melkkefir adviseren wij een starthoeveelheid van minimaal 10 gram. Doordat de kefirkorrels bij u zullen groeien, hoef je slechts eenmalig de kefirculturen bij ons te kopen.

Direct aan de slag met onze starterspakketten

Naast het kopen van de waterkefirkorrels en/of melkkefirkorrels heeft u voor het maken van de kefir nog een aantal andere benodigdheden nodig. Vaak is het een kostbare aangelegenheid om alle benodigdheden voor het maken van kefir los aan te schaffen. Aangezien de kefirkorrels erg kwetsbaar zijn, is het belangrijk om uitsluitend met materiaal te werken dat geschikt is voor het maken van kefir. In onze starterspakketten kunt u alles vinden wat u nodig heeft voor het maken van een gezonde kefirdrank. Afhankelijk van de soort kefir die u wilt maken, hebt u bij ons de keuze uit verschillende starterspakketten voor zowel waterkefir als melkkefir. In onze starterspakketten kunt u onder andere de kefirkorrels, een geschikte weckpot, een plastic zeef en (biologische) vruchten vinden. Het grootste voordeel van het kopen onze starterspakketten is dat u direct na het ontvangst van uw bestelling aan de slag kunt. U hoeft dus niet meer zelf naar de winkel!

Benodigdheden voor kefirbereiding

Om op een gezonde en verantwoorde wijze zelf uw kefir te maken, moet u over geschikt materiaal beschikken. In onze webshop kunt u alle benodigdheden voor uw kefirbereiding kopen, van weckpot tot plastic zeef. Indien u ervoor kiest om één van onze starterspakketten aan te schaffen, dan zult u alle benodigdheden voor het maken van kefir in één keer ontvangt. Mist u nog slechts enkele benodigdheden voor het bereiden van kefir? Dan kunt u deze uiteraard ook los in onze webshop bestellen.

Gebruikershandleiding bij uw bestelling

Bij de levering van al onze producten die om een gebruikershandleiding vragen, ontvangt u een geprinte handleiding. In de verzendbevestiging die u van ons ontvangt kunt u tevens een korte instructie vinden wat te doen direct na ontvangst van uw bestelling. Daarnaast kunt u de stappen voor het maken van waterkefir en melkkefir ook nog eens rustig nalezen op onze website. Tot slot kunt u op onze website ook de meest gestelde vragen van onze klanten vinden, met daarbij onze uitgebreide antwoorden.

De kwaliteitsgarantie van Allesvoorkefir.nl

Kefir is een kwetsbaar product dat op een verantwoorde manier gekweekt moet worden. De levende kefirculturen en gedroogde kefirkorrels die u bij Allesvoorkefir.nl koopt zijn met de uiterste zorg gekweekt. Voor het kweken van de kefirculturen maken wij uitsluitend gebruik van de beste ingrediënten en materialen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat onze producten altijd aan onze hoge kwaliteitsstandaard voldoen, ook weet u hierdoor zeker dat de waterkefir- en melkkefirkorrels na ontvangst bij u snel zullen groeien.

ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN

Stappenplan voor het maken van waterkefir

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Uitzending Keuringdienst van Waarde bewijst: zelf kefir maken is veel gezonder!

Op donderdag 24 oktober 2019 stond de uitzending van het NPO-programma Keuringdienst van Waarde geheel in het teken van kefir. Kefir wordt namelijk steeds populairder, waardoor dit consumentenprogramma besloot er een uitzending aan te wijden. In de supermarkten is het mogelijk om waterkefir en melkkefir te kopen. Het programma besloot te onderzoeken of er in… Read More

De bewezen gezondheidsvoordelen van kefir

Kefir is een product dat ontstaat tijdens de fermentatie van suikers (o.a. lactose in melk) waarbij melkzuur, een kleine hoeveelheid alcohol en koolzuurgas ontstaat. Het product, zowel melkkefir als waterkefir, is laag in calorieën en bevat veel gezonde voedingstoffen zoals calcium, magnesium, ijzer en vitamines. Het bevat voornamelijk vitamine C, vitamine D en de vitamines… Read More

X